tiistai 2. toukokuuta 2017

Uunijuurekset ja savulohta

 Tänään savulohen seuraksi kypsensin uunissa palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia.
Värimaailma on yhteneväinen, makumaailma sopi hyvin keskenään.
Raikas salaatti on sekä alkuruoka, mutta myös raikastavana pääruuan kanssa.
Juurekset kypsyivät uunissa kuin itsekseen ja lohi on valmis tuote Isokarilta.
Salaatti on myös nope ja helppo.

Uunijuurekset   
Palsternakkaa, porkkanaa kuorittuina ja suikaloituna 
Nosta kulhoon ja sekoita mukaan tilkka rypsiöljyä,
mustapippurirouhetta, suolaa ja paprikajauhetta
Nosta juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
Bataatti kuorittuna ja lohkottuna neljään osaan.
Nosta uunipellille.
Viillä bataatit  ja levitä niille valkosipulilla maustettua voita.
Lisää päälle suolaa, mustapippuria ja paprikaa.
 Paista uunin 175-asteessa noin 40 minuuttia
 Kokoa annos. Lohta, salaattia ja uunijuurekset. Mukana myös tzatziki-kastike.

Salaatissa on punainen salanova, purjoa, rypsiöljyä, herneitä, tomaattia ja mozzarellaa
Savulohi oli Isokarin ja ostettu Lidlistä. Todella hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.