lauantai 20. toukokuuta 2017

Uunissa haudutettu palapaisti ja ananassalaatti

 Tänään haudutin uunissa palapaistin. Tämä pataruoka on jo perinneruoka,
se ilmaantuu meidänkin ruokapöytään silloin tällöin.
Jotain muutosta kokoonpanossa on joka kerta.Nyt käytin sipulia aika reippaasti
sekä keltasipulia että punasipulia ja myös valkosipulia.

Uunissa haudutettua palapaisti
Ota lihat puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Leikkaa  lihat tasakokoisiksi.  
750 g naudanlihaa ja possunlihaa ruskista rypsiöljyssä pannulla.
Mausta, mustapippurirouhetta ja suolaa
Nosta lihat uunivuokaan
Kuori ja viipaloi keltasipuli ja punasipuli 
Sulata voinokare pannulla ja kuullota sipuliviipaleet
Lisää loppuvaiheessa 4 valkosipulinkynttä  kuorittuna ja viipaleina
Kuullota niitä hetki muiden sipulien joukossa
Lisää sipulit uunivuokaan. Lisää mukaan mausteet, ehjiä mustapippureita,
muutama laakerilehti, paloiteltua porkkanaa
Sekoita voimakas lihaliemi n 5 dl vettä
Kaada lihaliemi uunivuokaan. Nosta 175-asteiseen uuniin ja anna hautua n 2 tuntia.
Suurusta loppuvaiheessa liemi tummalla maizenalla. Tarkista maku.

Sekoita lisukkeeksi salaatti, salanovaa, rypsiöljy/sitruunamehukastike, 
tuoretta ananasta, kurkkua.

Valmista perunasose ja kypsennä pakasteherneet 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.