Tänään haudutin uunissa palapaistin. Tämä pataruoka on jo perinneruoka,
se ilmaantuu meidänkin ruokapöytään silloin tällöin.
Jotain muutosta kokoonpanossa on joka kerta.Nyt käytin sipulia aika reippaasti
sekä keltasipulia että punasipulia ja myös valkosipulia.
Uunissa haudutettua palapaisti
Ota lihat puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Leikkaa lihat tasakokoisiksi.
750 g naudanlihaa ja possunlihaa ruskista rypsiöljyssä pannulla.
Mausta, mustapippurirouhetta ja suolaa
Nosta lihat uunivuokaan
Kuori ja viipaloi keltasipuli ja punasipuli
Sulata voinokare pannulla ja kuullota sipuliviipaleet
Lisää loppuvaiheessa 4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaleina
Kuullota niitä hetki muiden sipulien joukossa
Lisää sipulit uunivuokaan. Lisää mukaan mausteet, ehjiä mustapippureita,
muutama laakerilehti, paloiteltua porkkanaa
Sekoita voimakas lihaliemi n 5 dl vettä
Kaada lihaliemi uunivuokaan. Nosta 175-asteiseen uuniin ja anna hautua n 2 tuntia.
Suurusta loppuvaiheessa liemi tummalla maizenalla. Tarkista maku.
Sekoita lisukkeeksi salaatti, salanovaa, rypsiöljy/sitruunamehukastike,
tuoretta ananasta, kurkkua.
Valmista perunasose ja kypsennä pakasteherneet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.