lauantai 9. kesäkuuta 2012

Raparperipaistos

Raparperista syntyi tänään jälkiruuaksi paistos. Käytin ruisjauhoja ja vain hitusen vehnäjauhoja. Vehnäjauhot olisin voinut korvata mantelijauholla. Viimeisenä lisäsin kaurahiutaleet. Rapea ja hyvä lopputulos.

Raparperipaistos
 Pohjalle
5 dl raparperipaloja
1 dl fariinisokeria
1/2 tl stewiaa
Päälle
75 g voita tai margariinia
3/4 dl palmusokeria
2 kananmunaa
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnä- tai mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl kermaa
1/2 rkl kardemummaa
2 dl kaurahiutaleita, myös kookoshiutaleita voi käyttää
Voitele vuoka. Levitä pohjalle raparperipalat. Sekoita stewia fariinisokeriin ja ripottele sokeri raparperien päälle.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut  jauhot, leivinjauhe ja kardemumma sekä kerma.
Sekoita taikinaan kaurahiutaleet. Nostele seos vuokaan raparperin päälle.
Paista 175-asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjoa  jäätelön tai kermavaahdon kera.

1 kommentti:

  1. %spinfolderdelete -C:\GSA\data\content\comment%

    Feel free to visit my website - hogan scarpe uomo

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.