sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Possun ulkofilepihvit valkosipulilla

Ostin ruotsalaisia uusia perunoita. Ulkolaiset eli kaukaa rahdatut uudet perunat eivät maistu aivan niin uuden hyviltä kuin kotimaiset vasta maasta poimitut.  Päätinkin paistaa valkosipulilla maustetut possun ulkofileepihvit uusien perunoiden seuraksi. Kermassa pannulla pyöräytetyt porkkanasoirot korvasivat kastikkeen.
Jälkiruokana mansikkarahkaa mustikoiden ja tyrnimarjojen kera.

Possun ulkofileepihvit
Uudet perunat - Porkkanasoirot
Vihreä salaatti
Ota nuijitut possun ulkofileepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista.
Pese uudet perunat huolellisesti. Laita kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
Kuori ja leikkaa porkkanat lyhyiksi soiroiksi ja laita ne perunoiden joukkoon kattilaan. Anna kypsyä puolikypsiksi. Loppukypsennä porkkanat pannulla voissa ja mausta  rakuunalla. Lisää tilkka kermaa ja sekoittele pannulla, kunnes kerma on imeytynyt kokonaan porkkanoihin. 

Sekoita fileepihvien mausteseokseen Maille valkosipuli/paprika sinappia, valkosipulia raasteena
1 kynsi/pihvi, mustapippurirouhetta ja suolaa.
Sivele mausteseos pihvien molemmin puolin. Paista pihvit  kypsiksi rypsiöljytilkassa noin 8 minuuttia.
Pidä pihvit lämpiminä uunin miedossa lämmössä.

Kokoa annoslautasille salaatiksi friseesalaattia, kurkkua ja kesäkurpitsaa. Ripauta pinnalle Extra Virgin oliiviöljyä ja suolaa.


Mansikkarahkaa, mustikoita ja tyrnimarjoja
Sekoita kerroksittain mansikkarahkaa, mustikoita ja tyrnimarjoja.
Helppoa, nopeaa, mutta ennen kaikkea hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.