keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Kaali-ricottavuoka

En ole aikaisemmin käyttänyt ricottajuustoa siten kuin sitä tänään käytin. Minulla oli valkokaalta, kukkakaalta, kesäkurpitsaa ja ohrasuurimoita.. Niistä valmistin vuokaruuan ja ricotta oli osana tässä kokoonpanossa. Ricottajuusto puristetaan herasta ja se on vähärasvainen, ravitseva juusto.

Kaali-ricottavuoka  

Ensin keitin desin ohrasuurimoita pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Pilkoin palan valkokaalta suikaleiksi. Huuhdoin kukkakaalin ja pilkoin pienen kerän puolikkaan. Kesäkurpitsapuolikkaan viipaloin. Samoin pienen palan juuriselleriä sekä ison keltasipulin. Sekoitin kasvikset kulhossa ja lisäsin joukkoon valutetut ohrasuurimot. Mausteina ripottelin suolaa, mustapippuria ja korianteria. Seoksen nostelin voideltuun uunivuokaan.
Sekoitin ricotta-purkilliseen kolme desiä maitoa ja hieman suolaa. Seoksen kaadoin vuokaan. Lisäsin vielä hieman maitoa, jotta kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
Viipaloin pinnalle kesäkurpitsaa. Paistoin uunin 200-asteessa noin 40 minuuttia. Maukasta,  suosittelen.

4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulosaa herkulliselta, taidan kokeilla. Sinulla on edelleen mahtavia ruokaideoita:)

    VastaaPoista
  2. Hei Arleena!
    Löysin blogisi 'vahingossa' ja ihastuin oitis! Ihanan selkeät sivut, ohjeet ja kuvat. Nyt kurkkaan melkein päivittäin, mitä ruokaa tarjoilet :) Tämä vaikuttaa hyvältä, voisin kokeilla. Jos korvaisi maidon kasvisliemellä, kun en maitoa oikein käytä ollenkaan.
    T. Kristiina

    VastaaPoista
  3. Kristiina,
    Kiitos, että luet blogiani.
    Maidon voi korvata kasvisliemellä.
    Ricotta-juusto ilmeisesti käy sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.