maanantai 3. tammikuuta 2011

Broilerinfileet satay-kastikkeella

Lihatiskissä, Stokkan Herkussa, oli komean herkullisia broilerifileitä. Niistä tuli tämän päivän illallisruoka. Kun puikkelehdin hyllyrivistöjen välissä, huomasin hyllyssä kuin tilauksesta  maapähkinävoi/levitepurkit. Se ratkaisi tulevan ruuan jatkokäsittelyt. Broilerifileille syntyi satay-kastike ja se on todella sopiva ja täyteläinen juuri broilerille. Keitin lisukkeeksi eli pediksi fileille tagliatellepastaa, jonka joukkoon lisäsin porkkansuikaleita.
Salaatissa oli enimmäkseen rucolaa ja hieman pehmeää friseesalaattia.

Broilerifileet satay-kastikkeella

Ota broilerifileet huoneenlämpöön vähäksi aikaa. Pyyhi ne talouspaperilla kuivaksi.
Mausta, ruususuolaa, juustokuminaa ja broilerimaustetta.
Kypsennä. Sulata miedohkolla lämmöllä voi ja lisää mukaan rypsiöljyä. Nosta maustetut fileet pannulle ja kypsennä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Nosta uunikulhoon ja pidä miedossa uuninlämmössä lämpiminä.
Satay-kastike
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
160 g maapähkinälevitettä
2 rkl soijakastiketta
3/4 dl sokeria
1 dl vettä
voinokare
punapippuria
Ruskista sipulisilput miedohkolla lämmöllä voissa. Sekoita joukkoon muut ainekset ja kuumenna, kunnes seos on tasaista ja anna kiehahtaa. Mausta jauhetulla punapippurilla. Ohenna kastiketta, jos tarpeen, vedellä.
Keitä suolalla maustetussa vedessä tagliatellepasta ja porkkanasuikaleet al denteksi.
Tarjosin lisäksi vielä rucolasalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.