keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Tomaattisilakat

Silakka on kala, jota tekee mieli laittaa ruuaksi säännöllisin väliajoin. Eipä kalaan kyllästy kai ollenkaan. Tänään silakkarullat kypsyivät punaisen tomaattisen peiton alla uunissa. Tomaatti sopii mielestäni hyvin silakan kumppaniksi. Ainakin tämä ruoka sen todisti.

Tomaattisilakat uunissa 

500 g silakkafileitä
ruususuolaa
Tomaattikastike
1/2 dl viinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl tomaattimurskaa
1/2 dl ketsuppia + tomaattipyrettä
1 tl timjamia
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria, paprikajauhetta
Levitä fileet työpöydälle ja ripottele niille suolaa. Kääri rullalle ja lado uunivuokaan.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada seos silakkarullien päälle. Kypsennä uunin 200-asteessa noi 30-40 minuuttia. Tarjosin silakkarullien kera perunasosetta ja salaattia.

3 kommenttia:

  1. Nam, nam, olen aina pitänyt tomaattisilakoista,mutta harvoin saamme silakkaa nykyään.

    VastaaPoista
  2. Olen vasta viime aikoina ymmärtänyt lisätä viinietikan käyttöä ruuissa. Tässäkin on aika paljon. Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. marjamatilda,
    Me asumme täällä silakka-apajien äärellä, joten tätä kalaa on tarjolla kiitettävästi.

    mm,
    Uunissa kypsennettynä viinietikka ei hallitse kokonaisuutta. Tomaatti nousee esille selvemmin. Minulta unohtui ripaus sokeria pois. Sillä voisi pyöristää tomaatin makua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.