sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Pizzaa ja mustikoita

Jokin aika sitten olin tallettanut Annan pizzapohjaohjeen. Muutin ohjetta sen mukaan mitä kaapissani oli.  Tänään, sunnuntaina, päätin tyhjentää ruokavaraston jämiä. Pizza on hyvä keino siihen, pohjaan ja päälle voi valita melkein mitä vain. Oikeastaan tämä pizza täytti myös terveellisen ruoan kriteerit. Mukana oli luomua, täysviljajauhoja eikä rasvaakaan ollut liikaa.
Perinteisestä pizzasta ei ole kyse, mutta eihän kukaan ole kieltänyt inspiroimasta. Suomessahan me eletään eikä Italiassa.
Jälkiruoka syntyi samoin periaattein. Lauantailta oli jäänyt sulatettuja mustikoita jääkaappiin, ne piti käyttää tänään. Siinä syy jälkiruokaan.

Pizza kaapin jämistä 
 
Pohja
250 g maustamatonta luomujogurttia (alkuperäisessä ohjeessa oli maitorahkaa)
1/2 dl rasvatonta piimää (ei ap-ohjeessa)
150 g juustoraastetta
2 munaa
4 rkl spelttisuurimoita (ap-ohje vehnäleseitä)
4 rkl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset taikinaksi. Käytä vain  lusikkaa. Anna levätä puolisen tuntia. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä pohjaa 200-asteessa 10 minuuttia. Valmistele sillä aikaa pizzan lisukkeet.
Pizzalisukkeet
150 g rullakinkkua suikaloituna
1 luomuporkkana raasteena
1 omena kuorittuna ja viipaloituna
150 g mustia papuja huuhdeltuna
1 punasipuli renkaina
100 g fetajuustoa murustettuna
rypsiöljyä päälle pirskotettuna
Uunista tulon jälkeen pinnalle rucolaa
Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia.  Levitä päälle rucola.

Mustikkahyytelö  ja mandariinihyytelö

Laita mustikat annosmaljoihin noin 3/4 dl per annos. Mustikat voivat olla myös jäisiä juuri pakasteesta otettuja. Kuori ja paloittele mandariini annosmaljaan. Valmista kattilassa hyytelösokerista liemi, 1 dl hyytelösokeria ja 1 1/2 dl kiehuvaa vettä. Anna kiehahtaa noin 1/2 minuuttia kunnes liemi on kirkasta. Kaada kuuma liemi marjoille ja hedelmille. Anna hyytyä. Vatkaa luomujogurttia, kermaa ja vaniljasokeria vaahdoksi ja nosta annoksien päälle.Suklaamuruja voit ripotella, jos kaapista löytyy.  Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.