lauantai 11. joulukuuta 2010

After Eight-brownie - suklaakakku

Muistaakseni en ole aikaisemmin leiponut suklaakakkua, en ainakaan kuorrutettua. Tälle päivälle oli tulossa vieraita ja rohkaistuin leipomaan tämän kakun. Ohje kuulosti helpolta ja kuorrute vielä helpommalta, joten epäonnistumisen vaara oli hyvin pieni. Nimittäin kuorrute on se, joka saattaa minulla epäonnistua.
Olin saanut suklaan mukana After Eightilta ohjeen ja kakkuvuoka oli hankittu. Siis neliö, ei aivan. Minulla oli kokoa 20x24,  kun ohjeessa oli vuoan koko 20x20. Olin hieman ylivarovainen ja voitelin teflonpinnoitteisen vuoan ja vielä jauhotin mannasuurimoilla. No siitä kärsi ulkonäkö. Nimittäin  reunoissa näkyy tuo jauhotus. Olisi kai irronnut pelkän voitelemisen ansiostakin. Sitten seuraavalla kerralla en jauhota, koska tämä kakku on tullut jäädäkseen myöhemminkin leivottavaksi.

After Eight-brownie

3 kananmunaa
140 g juoksevaa margariinia ( voitakin voi käyttää)
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
noin 20 palaa After Eight-suklaata
tomusokeria
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Vatkaa kananmunat, vaniljasokeri ja sokeri vaahdoksi. Vähennä vatkausnopeutta ja lisää margariini ja jauhoseos. Siivilöin jauhoseoksen. Vatkaa kunnes taikinasta tulee kiinteää. Kaada taikina voideltuun noin 20x20 cm-kokoiseen  astiaan. Paista kakkua uunissa 170-asteessa 20 minuuttia. Irrota kakku ja anna jäähtyä muutama minuutti. 
Lisää  päälle After Eight-suklaata tasaiseksi kerrokseksi.  Anna kakun jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile heti. 

2 kommenttia:

  1. Tämä kuullostaa sellaiselta, että jouluna olisi mukava kahvin kanssa syödä palanen.

    Mutta meiltä ei kyllä löydy vuokaa, joka olisi kooltaan tuon 20x20. Eli neliövuokaa ei löydy, mutta suorakaiteen muotoisia kylläkin.

    VastaaPoista
  2. Sooloilija,
    Kantikas vuoka tai uunivati sopii hyvin. Ikeasta löysin muutamalla eurolla tuon omani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.