maanantai 20. joulukuuta 2010

Perunamunakas ja raejuusto-siikasalaatti

Maanantaipäivä on päivä, jolloin jääkaapista löytyy ruokaa tuunattavaksi. Ainakin meillä löytyy aika usein. Lounaaksi pyöräytin raejuusto-savusiikasalaatin. Lauantain savusiikaloput tulivat hyvin hyödynnetyksi. Salaatti oli kevyt ateria. Ajattelin ensin, että illallinen jätetään väliin ja paastotaan näin ennen joulua. Tekisi ihan hyvää. Mutta yllättäen jotain teki mieli. Niinpä käytin lauantailta jääneet kaksi täytettyä perunaa ja valmistin perunamunakkaan.
Peruna sopii munakkaaseen hyvin ja ruoka valmistuu käden käänteessä.

Raejuusto-savusiikasalaatti 
Rapean friseesalaatin joukkoon sekoitetaan villirucolaa ja kuorittuja kurkkuviipaleita. Salaattiin sekoitetaan ranskankermakastike, johon on sekoitettu mustapippuria, sinappia, suolaa ja sokeria. Salaatti nostetaan tarjoilukulhoon ja päälle nostellaan savusiikapaloja. Keskelle keoksi lusikoidaan raejuustoa, joka maustetaan mustapippurilla. Lopuksi mukaan viipaloidaan herkkukurkkuviipaleita. Nautitaan maalaisleivän kera.

Perunamunakas
Lisää pannulle ripaus rypsiöljyä ja kuumenna. Viipaloi keitetyt perunat, minulla oli täytettyjä perunoita, pannulle ja mukaan tomaattiviipaleita. Ripauta hieman paprikaa, mustapippuria ja ruususuolaa. Sekoita kananmunien joukkoon tilkka vettä ja suolaa. Kaada seos täytteelle. Kypsennä munakasta, kunnes se hyytyy päältä kokonaan. Munakasta ei käännetä. Nosta lautanen pannun päälle ja käännä pannua jotta munakas putoaa ehjänä lautaselle. Nauti.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.