sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Tomaatti-pastakeitto

Juhannus on melkein ohi ja on syöty keskikesän juhlaan kuuluvaa; savukalaa, sinappisilliä, sipulisilliä, uusiaperunoita, lihapullia, salaatteja, mansikoita, hedelmäsalaattia, jäätelöä.
Arki ja toivottavasti aurinkoinen kesä jatkuu. Kevyt kesäruoka on paikallaan hellepäivinä. Tomaatit ovat nyt parhaimmillaan. Niitä löytyy eri lajikkeissa punaisia, keltaisia ja vihreitä.
Punaisista luumutomaateista valmistin ruokaisan ja kevyen keiton.


50 g suolatonta voita
1 iso pilkottu sipuli
6 dl kasvislientä, käytin kasvisliemikuutioita
vajaa kilo luumutomaatteja kuorittuina ja karkeasti pilkottuna
hyppysellinen leivinjauhetta
4 dl kuivattua fusilipastaa
1 rkl sokeria
1 dl kermaa
suolaa ja pippuria
koristeeksi basilikanlehtiä

Sulata voi keskilämmöllä ja lisää silputtu sipuli, kuullota 3 minuuttia. Lisää puolet kasvisliemestä ja pilkotut tomaatit sekä ripaus leivinjauhetta. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja soseuta tehosekoittimella. Painele siivilän kautta takaisin kattilaan. Lisää kattilaan loput liemestä ja fusilipasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sokeri, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Pyöristä makua lisäämällä joukkoon desi kermaa.
Koristele basilikalla ja nauti.

5 kommenttia:

  1. Kiinnostava ohje, täytyy kokeilla! Miten muuten edellisen postauksen kaakku, oliko yhtä herkullisen makuinen kuin oli näköinen?

    VastaaPoista
  2. Kakku oli hyvää, sai myös vierailta tunnustusta. Täyteläinen, mehukas ja valkosuklaalta maistuva. Pehmeä appelsiinijuusto-valkosuklaaraita sopii hyvin kakun keskelle, helppo leikata.
    Suosittelen.

    VastaaPoista
  3. Kiva ohje :) Mikä tuo leivinjauheen rooli on keitossa? En ole aiemmin törmännyt tapaan.

    VastaaPoista
  4. henna,
    oletan, että se "neutralisoi" tomaatin maut. En ole varma, luulisin, että vaikka tätä hyppysellistä ei ole keitossa, maku olisi kuitenkin samanlainen, lähes.

    VastaaPoista
  5. Ahaa, kiitos valaisusta :) Täytyy kokeilla joskus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.