maanantai 23. kesäkuuta 2008

Porsaan ulkofileepihvi

Juhannukseksi lihakauppias oli leikannut porsaan ulkofileestä pihvit. Pihveistä oli poistettu rasva ja mahdolliset kalvot. Korkea pino nuijimattomia ja maustamattomia naturel-pihvejä oli hyvin herkullisen näköinen. Näistä saisin nopeasti ja helposti sunnuntaiaterian. Ja riitti pihvejä vielä tälle maanantaipäivällekin.

Otin pihvit hyvissä ajoin ennen kypsentämistä jääkaapista, nuijin ne kevyesti tasaisen ohuiksi.
Pihvit saivat levätä hetken ja sillä aikaa kuullotin sipulirenkaat pienessä voimäärässä. Viipaloin herkkusienet ja paistoin ne kevyesti voinokareessa ja maustoin yrttisuolalla.
Pihvit paneroin, sekoitin kananmunat kevyesti ja varasin laakealle lautaselle korppujauhoja, joihin lisäsin mausteet suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Kastoin pihvit molemmin puolin kananmunassa ja sen jälkeen pyöritin ne korppujauho-mausteseoksessa.
Pannulle nokare voita ja rypsiöljyä tilkka, lieden levy asennossa 7 paistoin pihvit hitaasti kypsiksi.
Pihvien seuraksi tarjosin keitettyjä uusia perunoita ja raikasta lehtikeräsalaattia tomaateilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.