lauantai 3. maaliskuuta 2012

Alladinin unelmakakku

Tänään oli rattoisa iltapäivä. Olimme kaikki neljä kokoontuneet jo perinteiseksi muodostuneelle  askartelukurssille. Nyt olivat aiheena pääsiäiskoristeet. Kerron kurssin annista tarkemmin Arleenan Sanomissa. Kunnon kurssilla tulee olla myös syötävää, mutta ei niinkään kahvia kummempaa juotavaa. Käden on pysyttävä tarkkana ja vakaana. Ensin nautimme kahvit, joten aloitan kahvipöydän antimista. Niitä ei ollut liian runsaasti, jotta myöhemmin jaksaisimme syödä. Banaanikakusta kerron myöhemmin. Ruokaan palaan huomenna.

Alladinin unelmakakku

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
125 g  voita
1 keltuainen

Täyte
2 munaa
250 g maitorahkaa (Valion pehmeä rahka)
200 g vaniljarahkaa
1 dl sokeria
100 g  Crème fraichea
0.5 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu  

Mittaa vehnäjauhot ja sokeri kulhoon. Nypi pehmeä voi jauhosokeriseoksen kanssa murumaiseksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24x30-senttiseen  suorakaide- vuokaan. Vuorasin vuoan leivinpaperilla leikkaamisen helpottamiseksi. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa. Nosta jääkaappiin viilenemään noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vaahdota munat ja lisää joukkoon muut täytteen ainekset. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista uunin keskiosassa 30-35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoa  neliöinä. Tarjosin kakun luumuhillokkeen kera.

Luumuhilloke
8 kpl tuoreita luumuja
vajaa desi ruokosokeria
ripaus hunajaa
Pese ja puolita luumut. Poista kivi ja leikkaa viipaleiksi.  Nosta luumuviipaleet kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua hiljakseen, kunnes luumut ovat pehmeitä. Lisää tilkka hunajaa ja anna kiehahtaa.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta. Minä tein vastikään "rahkapiirakkaa" ilman rahkaa, ja "mukarahkani" toinen ainesosa oli juurikin ranskankerma... Luumuhilloke kakun kanssa on hyvä idea, täytyy pistää korvan taakse!

    VastaaPoista
  2. pinea,
    Oli oikein hyvää ja ihanan ilmavaa ja raikasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.