keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Sienikeitto

Keittiössä valmistui sienikeitto nopeasti ja helposti. Ostin mietoon suolaliemeen säilöttyjä  Sauvon sienikuutioita, mukana oli haaparouskuja, kangasrouskuja, herkkusieniä ja osterivinokkaita.
Viherpippuri Koskenlaskijaa laitoin keittoon.  Otin ohjeen tuosta paketista ja muuntelin vain hieman sitä sekä puolitin kahden hengen annoksiin.

Sienikeitto

1 prk/ 160g  säilöttyjä sekasieniä
1 salottisipuli
1 rkl juoksevaa Oivariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 1/2  dl kanalientä
1/2 pkt Koskenlaskija viherpippuri sulatejuustoa
1/2 dl kermaa
Valuta säilötyt sienet huuhdellen. Pilko sienet ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa rasvassa, kunnes neste haihtuu. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada päälle kanaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kuutioitu juusto ja anna sen sulaa sekoittaen. Lisää kermatilkka ja anna kiehahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.