keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kasvissalaatti ateriana

Kävin läpi jääkapin sisältöä ja keräsin sieltä  kaikkea sopivaa salaatin raaka-aineiksi. Samalla tietenkin sain jääkaapin tyhjennettyä uuteen päivitykseen. Lopputuloksena oli maukas kasvissalaatti.

Kasvissalaatti
Salaatissa
Puolikas kiinankaali (kotimainen) ja puolikas jääsalaattikerästä revittyinä ja huuhdeltuina.
Kevätsipulin kaksi vartta huuhdeltuna ja pilkottuna.
Pala kuorittua kurkkua viipaleina.
Puolikas keltainen paprika  huuhdeltuna, suikaloituna ja muutama minuutti rypsiöljyssä kuullotettuna.
Puolikas fenkolia huuhdeltuna, suikaloituna ja muutama minuutti rypsiöljyssä kuullotettuna,
Puoli rasiaa kirsikkatomaatteja huuhdeltuna, puolitettuna ja rypsiöljyssä kuullotettuna. Mausteina sokeria, timjamia ja mustapippuria.
Kuullotetut paprika- ja fenkolisuikaleet saavat jäähtyä. Sen jälkeen sekoitetaan salaattiainekset keskenään lukuun ottamatta tomaatteja.
Ensimmäinen kastike neitsytoliiviöljyä (2/3), vaaleaa balsamicoa (1/3), sokeria suolaa ja mustapippuria sekoitetaan salaattiin.
Toinen kastike ranskankerma 2 rkl, aioli-valkosipulimajoneesi 2 rkl, ripaus suolaa sekoitetaan salaattiin.
Salaatin pinnalle lisätään pannulla paahdetut kirsikkatomaatit, pala Polarjuustoa kuutioina ja persiljasilppua.
Nautitaan paahdetun leivän kera.

2 kommenttia:

  1. Tänne kun tulee katselemaan niin aina on nälkä lätiessä :)

    VastaaPoista
  2. Tupu,
    Kiitos kun kävit. Pitäisi minunkin joskus ennättää lähteä blogeissa kyläilemään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.