perjantai 23. maaliskuuta 2012

Siikafilettä juurespedillä

Kalan vuoro oli tänään. Kävin ostamassa siikafileitä ja huomasin, että uusia perunoita oli jo tarjolla. Ne olivat tulleet kaukaa Marokosta. Siitä huolimatta ostin ensimmäiset uudet perunat. Muistin matkaltani Marokon laajat vihreät peltoaukeat, juuri sieltä viljelyalueilta ovat perunat lähteneet tänne. Hieman oli huono omatunto, kun punnitsin perunoita. Ajattelin Marokon köyhiä, ruuan puutteesta kärsiviä. Lohdutin omatuntoani, että jospa näistäkin roposista pieni osa päätyisi takaisin sinne lähtömaahan. En tosin usko, että köyhistä köyhemmille niistä menee yhtään mitään.

Juustokuorrutetut siikafileet
Lanttu- ja porkkanakuutiot
Uudet perunat
2 siikafilettä
sitruunamehua
3 rkl ruisjauhoja
ripaus ruususuolaa, mustapippuria, basilikaa ja timjamia
3 rkl emmentaljuustoraastetta
voita paistamiseen
Purista sitruunamehua fileille ja anna maustua hetki.
Sekoita juustoraaste, ruisjauho ja mausteet.
Kuivaa siikafileet ja taputtele kuorruteseos fileen nahattomalle puolelle. Paista pannulla ensin kuorrutettu puoli alaspäin. Käännä ja paista nahkapuoli aika isolla teholla, kunnes fileet ovat kypsiä.
Lanttu- ja porkkanakuutiot
Kuori ja kuutioi juurekset. Keitä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Siirrä kuutiot uunivuokaan. Ripauta mukaan tummaa siirappia ja kuivattua timjamia. Loppukypsennä 150-asteisessa uunissa kypsäksi.
Uudet perunat
Säilytä juuresten keitinliemi. Pese perunat hyvin ja keitä kypsiksi juuresliemessä.
Kokoa annos ja lisää lautaselle viipaloitua tuoretta päärynää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.