lauantai 31. maaliskuuta 2012

Selleri-peruna-omenagratiini pihvillä

Tämä gratiini sopi pihville hyvin. Entrecotee on suosikkipihvini ja tänään nautin siitä. Mutkattoman hyvää ruokaa.

Entrecoteepihvit
Selleri-peruna-omenagratiini
Salaatti

Gratiini
Ota ensin pihvit huoneenlämpöön. Leikkaa reunakalvot poikki ja poista halutessasi rasvaa.
300 g juuriselleriä
2 isoa perunaa
1 iso omena
1 sipuli
1 tl ruususuolaa
ripaus mustapippuria
1 tlk (2dl) ruokakermaa
emmentaljuustoraastetta
Kuori selleri, perunat ja omena. Leikkaa ne tikuiksi. Silppua sipuli. Sekoita ainekset ja ripottele mukaan suola ja mustapippuri. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja levitä juurekset vuokaan. Kaada lopuksi mukaan ruokakerma.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Lisää juustoraaste vuoan pinnalle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.
Salaatti, pehmeää lehtisalaattia, suippopaprikaa, tomaattia ja vinaigrettekastike.
Entrecoteepihvit
Kuumenna voi (n 2 rkl) pannulla hiljaiseksi, lisää pannulle kaksi murskattua valkosipulinkynttä ja tuoretta timjamia. Nosta pihvit (2kpl) pannulle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Paista täydellä teholla 2 minuuttia, käännä ja alenna hieman lämpöä. Paista toiset kaksi minuuttia.
Kokoa annokset.
Jälkiruokaa en ole vielä tehnyt, mutta enköhän illan mittaan keksi jotain.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.