lauantai 4. helmikuuta 2012

Kermaperunat siikafileen alla

Siikafileet olivat tulleet tänne Ahvenanmereltä, sen sijaan kokonaiset siiat olivat aivan kaupungin edustalta. Kilohinnassa oli niin vähän ero, että päädyin fileisiin. Oikeastaan ne saattoivat olla edullisempia, kun perkeet lasketaan poisheitettäviksi.
Kalafilee on parhaimmillaan yksinkertaisesti valmistettuna. Päädyin paistamaan fileet voissa.
Lisukkeeksi kypsytin uunissa  kermaperunat. Ne sopivat kalalle hyvin, eipä tarvinnut enää kastikkeita miettiä.
Päärynät ovat nyt todella edullisia. Innostuin leipomaan pitkästä aikaa. Jälkiruokana oli päärynätorttua, ihanan mehevää.. Siitä postaan myöhemmin.

Siikafileet ja kermaperunat

Kermaperunat
7-8 perunaa
2 sipulia pienehköä
3 rkl voita
2 tl  paprikaa
1 tl rose- ja valkopippurisekoitusta
1-2 tl suolaa
1 1/2 dl kermaa
Kuori, viipaloi ja kuivaa talouspaperilla perunaviipaleet. Kaada ja kierittele perunoille sulaa voita ja mausteet.
Leikkaa sipulit puolikasviipaleiksi. Kuullota sipulit voissa.
Lado kerroksittain rypsiöljyllä voideltuun uunivuokaan ensin perunaviipaleet, sipuliviipaleet ja lopuksi perunaviipaleet. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 20 minuuttia. Kaada kerma vuokaan ja hauduta 150-asteessa 30 minuuttia.

Siikafileet
Puolita isot siikafileet. Purista fileille sitruunamehua. Mausta rose-valkopippurisekoituksella ja suolalla. Kuumenna voinokare, lisää pannulle muutama murskattu valkosipulinkynsi.  Paista  fileet ensin nahkapuoli alaspäin, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.. Käännä ja jatka paistamista 1-2 minuuttia.   
Tarjoa kermaperunoilla. Tällä kertaa raastoin vielä lisukkeeksi porkkanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.