tiistai 7. helmikuuta 2012

Hirvenlihakeitto

Tänään tein ensimmäistä kertaa hirven jauhelihata keiton. Olin pohtinut jo jonkin aikaa keittoa ja sen koostumusta. Kävin läpi muutamia ohjeita ja kehittelin niistä oman version.
Tuorejuusto pyöristi sopivasti keiton makua ja olin lopputulokseen tyytyväinen.
Auringonkukka on versonut jo aika hyvin, kuten yläotsikkokuvasta voi nähdä.

Hirvenlihakeitto
 400 g hirven jauhelihaa
3 rkl rypsiöljyä
1 ps (250g) vihannessuikaleita pakasteena
2 perunaa suikaleina
1 palsternakka suikaleina
1 1/2 l lihalientä (vettä+fondipala)
150 g  pippurituorejuustoa (Apetina lisäaineeton)
kuivattua timjamia, meiramia ja suolaa
Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista. Jos se on pakastettua , ota edellisenä iltana jääkaappiin ja siirrä aamulla huoneenlämpöön päivällistä varten.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha. Lisää lihan joukkoon pakastekasvikset.
Kiehauta peruna- ja palsternakkasuikaleet vesitilkassa, lisää nestettä ohjeen määrään saakka ja laita mukaan lihaliemifondipala. Kiehauta.
Sekoita kattilaan tuorejuusto, kunnes se on täysin sulanut.
Lisää keittoon liha-kasvisseos. Mausta. Kypsennä keittoa 10 minuuttia.
Leikkasin pinnalle auringonkukkaversoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.