maanantai 3. lokakuuta 2011

Uunilanttua salaatilla - salaattilinko

Nyt on iskenyt syksyvirus ja keittiössä häärääminen on jäänyt minimiin. Tosin sunnuntaina sain laitettua lantut uuniin kypsymään ja sen jälkeen tein niille salaattipedin. Sekin oli melkein liikaa. Nyt näyttää, että virus on jäänyt takakynteen, mutta edelleen se verottaa voimia.
Salaatin yhteydessä olen joskus maininnut sanan kuivuri tai linkohan se on.. Nyt esittelen teille tämän 2,95 euroa maksaneen salaattilingon. Monille se onkin tuttu, mutta ansaitsee siitä huolimatta muutaman kehuvan mainoslauseen. Nimittäin tästä lingosta on ollut todella iloa ja hyötyä. Enkä jaksa  ihmetellä kuinka näin pienellä sijoituksella voi ratkaista  salaatin kuivaamisen. Jos jolla kulla ei sitä vielä ole, niin esim Ikeasta ja kodin taloustavaroita myyvistä liikkeistä sen saa ostaa.
Uunilanttua salaattipedillä

Kuori pienet lantut veitsellä (ei kuorimaveitsellä) reiluin vedoin. Halkaise kahtia vaakasuoralla vedolla. Leikkaa pohja tasaiseksi. Sivele lantuille hunajaa ja rypsiöljyä. Ripottele pintaan suolaa. pippuria ja timjamia.
Kääräise lantut  alumiinifolioon, muutama samaan nyyttiin. Kypsennä uunin 200-asteessa noin tunti tai niin kauan kunnes lantut ovat läpikypsiä.
Salaattipedillä on salanovasalaattia, kurkkua ja tomaattia. Ripaus oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja sitruunamehua. Keskelle lohkottu lanttu.  Haudutettu lanttu on tosiaan hyvää. 
Tässä se on, tarpeellinen salaattilinko. Toki sillä voi kuivata yrtitkin huuhtelun jälkeen. 

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Aivan mahtava blogi ja mahtavia ruokaohjeita!!!!

  Jätin pari päivää sitten kommentin tuonne kana-kasvispadan kohtaan (ohje 24.9.2011). Mutta jonkun linkin kautta päädyin ohjeeseen, enkä huomannut, että se on jo hieman vanhempi, joten kommenttinikin on vissiin jäänyt sinne "takamaille".
  Mutta jos siis jaksat, olisin kiitollinen, jos viitsisit käydä vastaamassa sinne. Siitä olisi iso apu=)

  VastaaPoista
 2. Lantut ovat hyviä, tätäkin voisin kokeilla.
  Tuollaista salaattilinkoa minulla ei ole, mutta tarvetta olisi. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi,
  KIitos kehuista, niitä on mukava saada.

  Vastasin tuolla kanapata-postauksessa kysymyksiisi.

  Unelma,
  Tuo salaattilinko on tosi kätevä ja kuivaa salaatit hyvin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.