lauantai 15. lokakuuta 2011

Kuha-kinkkukääröt

Lueskelin uutta  Maku-lehteä ja silmiini osui  sopiva kalaohje. Yleensä reseptin lukeminen natsaa ensi lukemalta tavalla - Tätä on tehtävä.  Tänään ostin kuhafileet ja toteutin kuha-kinkkukääröt. Serranokinkkua en ostanut, vaan ihan suomalaista Makulihan perinne-palvikinkkua, jossa on kinkulle kuuluva rasva mukana.
Kurkuma oli loppunut ja korvasin sen currylla ja paprikalla. Niin ja käytin kermaa ja vettä, koska ruokakermaa ei kaapissa ollut.

Kuha-kinkkukääröt

4 kpl  kuhafilettä
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl kuivattua timjamia tai 1 dl tuoretta hienonnettuna
4 viipaletta palvikinkkua tai serranoa
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl kermaaa
1/2 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kalafondia
1 tl currya tai kurkumaa sekä ripaus paprikajauhetta
Levitä kalafileet leikkuulaudalle. Ripottele päälle mustapippuria, hienoa merisuolaa ja timjamia. Jaa halkaistut kinkkuviipaleet fileiden päälle.  Kääri fileet rullalle ja nosta ne voideltuun vuokaan. Puserra pinnalle sitruunamehu.
Sekoita kerma, vesi, vehnäjauhot, fondi ja curry tai kurkuma. Kaada seos kalakääryleiden päälle. Kypsennä 200-asteessa n 30 minuuttia. Valele kääryleitä kastikkeella kypsennyksen puolivälissä.  Tarkista kypsyys. Tarjosin kääryleet mikrossa höyrytettyjen perunoiden ja kukkakaalin kera.


2 kommenttia:

  1. Taidanpa käydä katsomassa meidän lähikaupan kalatiskiä lähiaikoina. ;-)

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Kalaruuat ovat jokaviikkoisia aterioita myös meillä. Tämä oli uusi kokemus eikä hullumpaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.