maanantai 24. lokakuuta 2011

Päärynät mansikkakiisselillä

Katsoin juuri dokumentin Iranilainen unelmani TV1:ltä.  Uppoiduin täysin tanskalaisnaisen elämäntarinaan ja iranilaiseen elämään. Iranissa on jotain, joka kiehtoo minua. Tiukan islamilaisen uskonnon ja moraalin takana on kiehtova maa. Maa, jossa vapaus ei ole sitä mitä se meillä on. Naisten tasa-arvo on satoja vuosia jäljessä meidän yhteiskunnastamme. 

Nyt vaihdetaan tähän päivään eli siihen, mitä eilen lupasin eli jälkiruokaan. Aikamoinen  alastulo äskeisestä dokumentista.

Päärynät mansikkakiisselillä 
Kuori huuhdotut päärynät ja halkaise. Lisää kattilaan 5 dl vettä ja vaniljatanko ja keitä  päärynät kypsiksi eli pehmeiksi. Nosta päärynät sivuun ja poista vaniljatanko.
Lisää kiehuvaan päärynöiden keitinveteen kohmeiset pakastemansikat n 5 dl. sekä 1 dl fariinisokeria.  Kiehauta kunnes mansikat ovat täysin sulaneet.  Suurusta, 4 rkl ohrakasta sekoitettuna kylmään vesitilkkaan. Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta kattila sivuun. 
Annostele kiisseli lautasille ja anna jäähtyä hieman. Nosta kiisselille päärynä. Lisää mukaan jäätelöä tai kermavaahtoa.
Nauti mehevästä jälkiruuasta.

3 kommenttia:

  1. Herkullinen jälkiruoka!Iran onkin kaunis ja kiehtova maa,sääli vaan että siellä on niin totalitaarinen hallintojärjestelmä...

    VastaaPoista
  2. nami, varmasti herkullinen jälkkäri :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Se on totta, Iran on myös pelottava maa, arvaamaton.

    Emmi,
    Kiitos. Oli hyvää ja raikasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.