torstai 27. lokakuuta 2011

Kesäkurpitsapaistos - Omena-puolukkariisi

Jääkaapissa oli kesäkurpitsa ja päätin laittaa siitä ruokaa. Keräsin raaka-aineet kaapeista ja kehitin kesäkurpitsapaistoksen.  Paistos oli hyvää. Sitä tullaan tekemään jatkossakin.
Yritän tyhjentää kaappeja tietystä syystä eili muuton takia. Riisipussin pohjalla oli desi riisiä. Siitä alkoi jälkiruuan valmistaminen. Keitin riisit jäähtymään ja myöhemmin kokosin herkullisen jälkiruuan.

Kesäkurpitsapaistos
1 isohko kesäkurpitsa
1 iso porkkana
1 punasipuli
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
suolaa, paprikaa, mustapippuria, chiliä, timjamia
pari isoa viipaletta  kinkkua (voit jättää poiskin)
2 dl kasvislientä
1/2 pkt Koskenlaskijajuustoa naturel
päälle edam-juustoviipaleita
ruohosipulia
Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Voitele uunivuoka ja asettele kurpitsarenkaat vuokaa. Viipaloi kuoritut sipulit renkaiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipulirenkaita rypsiöljytilkassa ja lisää mukaan valkosipulimurska. Kuullota ja nostele sipulit kesäkurpitsoille. Ripottele mukaan kaikki mausteet. Pilko vuokaan kinkkuviipaleet. Suikaloi porkkana ohuiksi soiroiksi ja levitä vuokaan.  Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja pilko mukaan koskenlaskija. Kun juusto on sulanut, kaada seos vuokaan. Levitä pinnalle kesäkurpitsatikkuja. Ja lopuksi vedä juustohöylällä pinnalle esim edam-juustoa. Kypsennä 200-asteessa noin 20-25 minuuttia.
Ripottele pinnalle ruohosipulia ja tarjoa salaatin kera. 

Omena-puolukkariisi
2 dl keitettyä puuroriisiä (1dl keittämätöntä)
1 iso omena raastettuna
1 dl pakastepuolukoita
muutama tippa vaniljauutetta ( tai vaniljasokeria)
2 rkl tomusokeria
1 dl bulgarianjogurttia
1/2 dl kermaa
Sekoita keitetyn ja jäähtyneen riisin joukkoon omenaraaste, survotut pakastepuolukat, tomusokeri ja vaniljauute sekä jogurtti.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Annostele ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.