perjantai 21. lokakuuta 2011

Hampurilaissalaatti

Tämänpäiväisen ruuan nimesin hampurilaissalaatiksi. Kyse ei ole aivan perinteisestä amerikkalaisesta sämpylähampurilaisesta.  Tämä on ns suomalaisversio, joka syödään lautaselta haarukalla ja veitsellä ja hampurilaisen sisältö ei pääse putoilemaan rinnuksille. Sämpylän asemasta käytin paahtoleipää, mutta jauhelihapihvi, juusto ja kastike olivat ne perinteiset. Sen sijaan salaatti ei, ei mitään nahistunutta jäävuosisalaattia ja majoneesia.  Kastikkeeni ei ollut majoneesia, vaan oma ranskankermapohjainen sovellus.

Hampurilaissalaatti
Kokoonpano.
Jauhelihapihvit 4 kpl. 
400 g naudanpaistijauhelihaa, 1 tl suolaa, pari rouhaisua mustapippuria, 2 tl maustepippuria, 2 tl paprikajauhetta, 1 kananmuna, 1/2 dl vettä ja 3/4 dl korppujauhoja.  Sekoita aineksista tasainen taikina ja muotoile neljäksi pihviksi. Paista rypsiöljyssä kypsiksi.
Paahda uunin grillivastuksen alla 4 vuokaileipäviipaletta uuninkestävällä laakealla vadilla (kuvassa on käyttämäni vati) Lämmin vati pitää hampurilaiset sopivan lämpiminä.
Kokoa salaatti. Nosta paahdetuille leiville friseesalaatia ja pihvit. Viipaloi pihville juustoviipale, se sulaa hieman juuri sopivasti.
Lisää pihveille kastike, ranskankermaa, tomaattipyrettä, dijonsinappia, mustapippuria ja paprikaa. Sekoita tasaiseksi ja maista. Nostele kastike pihveille
Seuraavaksi lisäsin  kurkkusalaattia ja puolukkasurvosta sekä persiljaa. Lopuksi friseesalaattia ja tomaattilohkoja, joille ripottelin suolaa, sokeria ja oliiviöljyä. Ja vielä muutama herkkukurkkusoiro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.