maanantai 20. kesäkuuta 2011

Savusiikasalaatti

Salaatit ovat kunnon kesäruokaa, tänäänkin ilta-ateriana oli savusiikasalaatti.  Vaikka olen tehnyt nyt ateriasalaatteja viikoittain, en ole ollenkaan kyllästynyt niihin.  Päinvastoin, pienikin uuden raaka-aineen lisäys tai muutos tekee salaatista kuin uuden ja ennen kokemattoman. Kastikkeilla on myös merkitystä salaatissa, sitäkin voi vaihdella. Tosin niiden suhteen olen ollut aikalailla konservatiivinen.
Jälkiruokana syötiin mansikkarahkaa.

Savusiikasalaatti

Koostumus; rapeaa friseetä,  purjon vaaleaa osaa silppuna, hunajanaurista, kurkkukuutioita, kirsikkatomaatteja, keitettyä kananmunaa ja pilkottua savusiikaa..
Kastikkeet;  salaattiin pirskotettuna hyvää oliiviöljyä mausteina mustapippuria, sokeria, suolaa. Kalalle kermaviili maustettuna dijon sinapilla, mustapippurilla, sokerilla ja tarjotaan erikseen.

Mansikkarahka
Maitorahkaa ja luomujogurttia sekä tomusokeria vatkataan sileäksi.  Annostellaan kerroksittain rahkaseos, mansikoita, rahkaseos ja mansikoita. Päälle muromysliä.

2 kommenttia:

  1. Savusiikasalaattia tulee meilläkin usein syötyä, vähärasvaista ja terveellistä. Ja niin ihanan kesäisen makuista.

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Savustetut kalat sopivat salaatteihin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.