maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kukkakaali-perunagratiini

Pieni kukkakaali jääkaapissa ja pussin pohjalla jokunen vanhaa satoa oleva peruna. Näistä syntyi gratiini  inspiroimalla. Salaatin pyöräytin  kypsymisen aikana niistä raaka-aineista, jota kaapissa oli. Olen tykästynyt sitruunaan salaatin kastikkeessa, sillä terästyy oliiviöljy raikkaalla tavalla. Se myös korostaa kasvisten maut hyvin esille. Pelkästään laadukas suola riittää mausteeksi. Käytän keittiössä lähes aina ruususuolaa.

Kukkakaali-perunagratiini    (2:lle)
5 keskikokoista perunaa
1 pieni kukkakaali
suolaa, pippurisekoitusta myllystä (/mauste/valko), paprikaa
1 dl kermaa
2 dl maitoa
1 kananmuna
juustoraastetta.
Huuhtele kukkakaali ja erottele se kukinnoiksi. Kuori perunat ja viipaloi. Levitä voideltuun vuokaan pohjalle perunaviipaleita, väliin kukkakaalikukinnot ja päälle  perunaviipaleita. Sekoita kerma, maito ja muna sekä mausteet. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Tarjoa salaatin kera
Koska lakkahilloa löytyi kaapista, oli melkein pakko paistaa lättyjä.

4 kommenttia:

  1. Ooh, kukkakaaligratiini on suurta herkkuani, sitä en olekaan päässyt pitkään aikaan maistelemaan! Viikonloppuna meillä muuten syötiin hedelmäistä broilerikasaria à la Arleena, kiitos kivasta ohjeesta. : ) Postaan reseptin myös omaan blogiini talteen, kunhan ennätän.

    VastaaPoista
  2. Canelia,
    Hedelmäinen broileri oli hyvää täällä myös.
    Samoin tuo kukkakaaligratiini, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.