sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Possupihvi aurajuustoyrttivoilla

Marketin irtolihatiskissä oli mehukkaan näköiset ulkofileestä leikatut possupihvit. Pihvi on myös nopea hellepäivään sopiva ruoka.  Tämä pihvi sopii erinomaisesti grillattavaksi, se marinoidaan etukäteen ja kypsennetään vain muutama minuutti grillissä tai pannulla, kuten minä tein.  Kun aamulla laitoin pihvit marinoitumaan, tein samalla aurajuustoyrttivoin pakasteeseen jähmettymään.

Possupihvi aurajuustoyrttivoilla
Pihvien marinointi
Sekoita muovipussiin marinointiliemi,  3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl sitruunamehua, 2 rkl soijaa, 1/2 dl ananasmehua ja rouhittua mustapippuria. Nosta possupihvit (3-4)  pussiin ja kääntele ne liemessä. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin. Marinointiaika on 2 tunnista aina yön yli valintasi mukaan.
Aurajuustoyrttivoi
Vaahdota 100 g voita. Murustele 1/2 dl sinihomejuustoa, murskaa 1/2 dl ananaskuutioita, silppua 2 rkl persiljaa ja samanverran ananassalviaa. Sekoita ainekset ja lisää ne voivaahtoon. Muotoile kelmun avulla seoksesta pötkylä. Laita se pakastimeen jähmettymään. Leikkaa ennen tarjoilua noin sentin viipaleet pihveille.

Kypsensin lisukkeeksi uunissa peruna- ja  porkkanalohkot ja sekoitin klassisen vihreän salaatin.
Aivan viimeisenä  paistoin marinoidut pihvit pannulla kypsäksi. Muista ottaa pihvit huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.