Pääruuaksi pyöräytin pihvit, paistoin pannulla ja gratinoin uunissa. Tein perunamuusin, se on paras makkaran seuralainen.
Valkosuklaalime-kääretorttukakkua mansikoilla oli jälkiruokana kahvin kera. Postaan kakkuohjeet myöhemmin.
Lauantaimakkarapihvit kuorrutuksella
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.lauantaimakkaraa noin 2 cm:n paksuina kiekkoina
Kuorrutus (3-4: lle pihville)
1 tomaatti kuutioina
1 punasipuli hienonnettuna
1 rkl voimakasta sinappia
1 dl juustoraastetta esim emmental
suolaa ja mustapippuria
Kuorrutus (3-4: lle pihville)
1 tomaatti kuutioina
1 punasipuli hienonnettuna
1 rkl voimakasta sinappia
1 dl juustoraastetta esim emmental
suolaa ja mustapippuria
Sekoita ainekset tasaiseksi.
Yrttiöljykastike
Yrttiöljykastike
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
Paista makkarakiekot pannulla molemmilta puolilta kauniin kullanruskeiksi. Nosta ne uunivuokaan. Annostele pinnalle kuorrute ja ripottele vielä päälle juustoraastetta. Gratinoi 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Valmista perunamuusi. Kokoa annos ja pirskottele muusille yrttiöljykastiketta.
Jälkiruokana kahvin kera valkosuklaalime-kääretorttukakkua mansikoilla.
Voi etta miten hyvalta tuo makkaripihvi nayttaa! Tuli kamala nalka!
VastaaPoistaSusa,
VastaaPoistaPerinteistä lauantaimakkaraa tuli maisteltua nyt ehkäpä nostalgisista syistä. Ennen muinoin se oli myös hyvää.
Tällä ruoalla saa miehen, joka ei ikinä jätä! Maistuis kyllä mullekin, tulee ihan mieleen koulun makkarakupit kotitaloustunnilta. Paitsi että makkara on ihan eri laatua ja tuo kuorrutus hyvännäköistä.
VastaaPoistaMeidän mies on lördagin ystävä, kerran vielä yllätän se näillä!
Voi hitsi, tuli lapsuus mieleen. Maukkaasti!
VastaaPoistaKatriina,
VastaaPoistaLauantaimakkara on niin nostalgista. Kun sitä nyt saa sen entisen lapsuus- ja nuoruusajan makuisena (ainakin maistui siltä), niin luulenpa tästä ei voi olla tykkäämättä.
Niin ja sitä pitää haukata myös muutama pala ihan siltään.
Meillä näitä varmaan toivotaan uudelleen.
Maketsu,
Tämä makkara maistui samalta kuin silloin ennen.