keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Parsa-katkarapusalaatti

Salaatit ovat maistuvia herkkuja meillä. Niinpä tänäänkin kaupassa ilman ostoslistaa oli helppo kerätä salaattiaineksia. Keksin vasta kauppahyllyjen äärellä, mitä tänään tekisin. Kun huomasin, että vihreän parsan hinta oli pudonnut melkein puoleen, otin sitä mukaan.  Kotona syntyikin salaatti helposti ja nopeasti.

Parsa-katkarapusalaatti

1 pehmeä friseesalaatti
1 nippu vihreää parsaa
1 ps katkarapuja pakasteesta
pätkä kurkkua
1 herkkukurkku
1 iso tuore luumu
1 tlk ranskankermaa
ripaus tuoretta chiliä
muutama puristus sitruunaa
sokeria, suolaa, mustapippuria
Huuhtele, kuivaa ja revi frisee sekoituskulhoon. Pilko pieni chilinkärki ja sekoita se maustamaan valutettuja katkarapuja. Kuori parsat, napsaise kovat päät pois ja keitä parsat suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Laita kylmään veteen hetkeksi ja nosta jäähtymään. Paloittele parsat. Jätä latvat ehjiksi  Kuutioi molemmat  kurkut. Samoin kuutioi huuhdeltu luumu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa lukuun ottamatta parsojen päitä ja katkarapuja.
Sekoita  ranskankermaan  puolet kuutioidusta herkkukurkusta ja mausteet.  Sekoita puolet kastikkeesta katkarapujen joukkoon ja toinen puoli salaattiin. Nostele salaatti tarjoiluvatiin. Lisää pinnalle katkarapuseos. Lopuksi lisää salaatille parsakukinnot ja muutama kurkkuviipale. Nauti.

6 kommenttia:

  1. Voi nam...kuinka hyvän näköistä.

    VastaaPoista
  2. Voi hyvänen aika, pitäisiköhän vielä käydä jääkaapilla?
    Parsa on herkkuani, nyt sitä on parhaat valikoimat, kohta kausi on taas ohi.

    VastaaPoista
  3. Siis, täällä taas katsellaan ja herkutellaan kuvalla...
    tälläistä täytyy kyllä itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Askartelin itte,
    Salaatit on herkkujamme.

    Unelma,
    Nyt on vielä parsaa tarjolla. Yllätys oli positiivinen, kun hinta oli pudonnut.

    Tupu,
    Tuo katkarapu-parsayhdistelmä on hyvä, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  5. No niin täältähän sitä parsaa löytyi. Tehtiin viikonloppuna silleen ihan parsaa, että voissa pannulla pyöriteltiin niitä jokunen hetki ja sitten muiden kasvisten kanssa uuniin..Voi että oli hyviä...

    VastaaPoista
  6. Tuija,
    Hyvältä kuulostaa sinun ohjeesi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.