maanantai 2. toukokuuta 2011

Jättikatkasalaatti Kevätsipulikeitto

Huomasin jääkaapissa jättirapurasian. Olin ostanut sen vappuateriaa varten , mutta unohtunuthan se oli. Nyt oli ravuille kuin tilaus. Valmistin lounaaksi salaatin. Helppo ja yksinkertainen versio, mutta niin hyvää.
Illalla pyöräytin kevätsipulikeiton. Salaatin teosta jäi vihreät pitkät varret ja mietin mitä niillä teen. Keksin kokeilla niitä keitoksi.

Jättikatkasalaatti
Isolehtistä salanovasalaatti huuhdeltuna ja revittynä kulhoon . Kolmen kevätsipulin  valkoiset osat renkaina sujautetaan salaatille. Lisää retiisit viipaloituna vielä mukaan. Limeoliiviöljykastiketta pirskotetaan salaatin uumeniin. Viimeisenä valutetaan keitetyt jättikatkat liemestään ja lisätään salaatin pinnalle. Rapeaa paahtoleipä kylkiäiseksi.

Kevätsipulikeitto
Kolmen kevätsipulin vihreää huuhdeltua vartta pilkotaan ja kuullotetaan rypsiöljyssä pannulla. Kanaliemi  5 dl kiehautetaan ja lisätään mukaan kuullotettu sipuli. Keitetään hetki ja soseutetaan sileäksi. Viisi pientä perunaa kuoritaan ja lohkotaan pienehköiksi paloiksi. Lisätään kanaliemeen ja kiehautetaan kypsäksi.
Keittoon lisätään  100 g Creme Bonjour mustapippuri-tilli tuorejuustoa ja se saa kiehahtamalla sulaa keittoon. Lopuksi maku pyöristetään kermatilkalla.

3 kommenttia:

  1. Katkarapusalaatti on ihanaa,ja tuo keitto näyttää keväisen raikkaalta:)

    VastaaPoista
  2. Ihanan keväiset ruoat täällä. Tuollaista salaattia aion kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Katkarapusalaatti oli yksinkertaista, mutta hyvää.

    Unelma,
    On mukava kun voi lounaan jo syödä terassilla, jotenkin maistuu niin kesäiseltä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.