keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Vuohenjuusto-kasvispaistos . Appelsiini-suklaahyytelö

Vuohenjuustoa kasvispaistoksella on hyvä yhdistelmä. Kesäkurpitsaa, sieniä, paprikaa, sipulia, tomaattia, oliiveja pilkottuna ja kypsytettynä. Kasvisruuasta juusto teki täyteläisen aterian. Sekoitin vielä salaatin, johon täyteläiset maut syntyivät villirucolasta ja basilikasta.
Suklaanautinto syntyi lopuksi Fazerin Cacao-kaakaojauheen avulla. Tässä oli riittävästi kaakaojauhetta, aina sitä ei suklaalevyistä löydy tarpeeksi.  Appelsiini-suklaahyytelö syntyi nopeasti ja sekoitin päälle ei kermavaahtoa, vaan jogurttivaahtoa.

Vuohenjuusto-kasvispaistos

n 250 g  vuohenjuustoa
2 dl kesäkurpitsaa kuutioina
1 dl siitakesieniä pilkottuna
1 dl salottisipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1-2 dl paprikaa punaista ja keltaista kuutioituna
1 dl kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja pilkottuna
suolaa ja mustapippuria
rypsiöljyä
Pese kasvikset. Puolita kesäkurpitsa, poista siemenet ja kuutioi. Pilko siitakesienet. Silppua sipulit. Kuutioi paprikat.  Kuumenna pannulla rypsiöljy lisää pannulle kasviskuutiot, sienet ja sipuli. Kuullota noin 5 minuuttia.
Huuhtele oliivit ja kirsikkatomaatit. Pilko oliivit ja puolita tomaatit. Lisää ne kasvisseokseen ja kuullota noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Viipaloi vuohenjuusto noin 1 cm kiekoiksi. Siirrä kasvisseos voideltuun uunivuokaan ja aseta vuohenjuustokiekot päälle. Kypsennä uunin 200-asteessa muutama minuutti, kunnes juusto on  sulanut hieman.

Rucola-basilikasalaatti
Salanovasalaattia muutama lehti. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti vadille. Villirucolaa, poista kannat, levitä salaattivadille. Lisää mukaan basilikalehtiä. Sekoita kastikkeeksi silputtua basilikaa, sekoita mukaan oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kastike salaatille. Murustele pinnalle saksanpähkinöitä.

Appelsiini-suklaahyytelö
Kuori appelsiinit, lohko ja pilko viipaleet. Annostele viipaleet annoskulhoihin.
Sekoita 1-2 dl vettä 3-4 tl kaakaojauhetta ja 1 dl hyytelösokeria. Kiehauta noin puolisen minuuttia.
Kaada suklaahyytelö appelsiinien päälle ja anna hyytyä tunti-kaksi. Sekoita turkkilaiseen luomujogurttiin hunajaa ja vatkaa tasaiseksi. Nostele annosmaljoihin. Lisää vielä päälle muutama appelsiinilohko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.