lauantai 12. helmikuuta 2011

Juustoperunavuoka ja silakat, Tiramisu

Silakat ovat  hyvää, terveellistä ja edullista ruokaa. Kalan perkaaminen ei voi olla vaikeaa. Mielestäni ehjät silakat ovat paistettuina parempia kuin valmiiksi fileroidut.  Valmistin silakoille juustoperunavuokaa. Se syntyi hetken mielijohteesta. ajattelin että perunat saavat olla meheviä ja silakoiden makuun sopivia. Sipulia käytin tänään vain vihreässä lisukesalaatissa, sen  kurkkujogurttikastikkeessa.
Innostuin TV-ykkösen aamuohjelmassa tehtyyn tiramisuun ja tein jälkiruoaksi oman versioni tiramisusta. Käytin tähän kahden hillopurkin jämät, sain purkit tyhjiksi.

Juustoperunavuoka ja paistetut silakat

6 isoa perunaa
4 dl rasvatonta maitoa
1 kananmuna
ruususuolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
100 g Koskenlaskija juustoa (voimakas)
Kuori perunat ja viipaloi ne. Voitele vuoka. Lado perunat vuokaan ja ripauta pinnalle hieman suolaa. Paloittele kuutioiksi koskenlaskijajuusto ja levitä perunoille. Sekoita munamaito ja lisää mukaan mausteet. Kaada munamaito vuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita kevyesti paiston alkuvaiheessa, kun juusto on ehtinyt sulaa. Anna paistua sen jälkeen kypsäksi.

Silakat. perataan, poistetaan pää ja vedetään vatsa auki ja poistetaan sisälmykset. Peratut silakat huuhtaistaan nopeasti jääkylmän veden alla lävikössä. Valutetaan. Ruisjauhoihin sekoitetaan hienoa ekologista merisuolaa. Silakat kieritellään kauttaaltaan ruisjauhoissa. Pannulle sulatetaan voi. Kun voin tuoksu tuntuu pähkinäiseltä, nostetaan silakat pannulle ja paistetaan keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin.
Vihreä lisukesalaatti, Kuori pala kurkkua, poista siemenet ja raassta. Sekoita joukkoon turkkilaista jogurttia, raastettu valkosipulin kynsi ja ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria. Sekoita tasaiseksi salaatinkastikkeeksi. Revi kulhoon friseesalaattia ja sekoita joukkoon  jogurttikurkkukastike. Lisää päälle rucolaa.

Tiramisu

Keitä erittäin vahva kahvi.  Kastele jäähtyneeseen kahviin savoiardi keksit. Lado kostuneet keksit kulhon pohjalle.  Valitse haluamasi hillo. Käytin kirsikkahilloa ja aprikoosihilloa. Sekoita hillo tasaiseksi ja levitä keksien päälle. Voit lorauttaa mukaan likööriä. Käytin lakkalikööriä. Sekoita mascarponejuustoon turkkilaista jogurttia ja hieman kermaa, lisää vaniljasokeria. Sekoita tasaiseksi. Levitä hillokerroksen päälle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.