lauantai 19. helmikuuta 2011

Broilerinuijat uunissa kypsyttäen Meloni-raejuustosalaatti

Tätä ruokaa oli toivottu ja mikäpä sen mukavampaa, kun saada täyttää toivomus. Kävin hakemassa Kauppahallista broilerinuijia ja sitten ruuanlaittoon. Ensimmäiseksi valmistin salaatin, koska kaikki muu sen jälkeen kypsyy ikäänkuin itsekseen. Salaatti  sai vaikutteita pääruuasta ja siksi siihen pilkoin hunajamelonia ja lisäsin  raejuustoa. Se sopikin yllättävän hyvin tähän kokonaisuuteen.
Keitetty riisi oli lisäkkeenä. Siitä ei jäänyt murustakaan, kun tein makean jälkiruuan extempore-periaatteella ja käytin riisit siihen.

Broilerinuijat uunissa kypsyttäen
Tätä ruokaa olen siis tehnyt aikaisemminkin, mutta kertaanpa tavan lyhyesti tähän.
Käännä uuni 200-asteeseen. Ota broilerinuijat jääkaapista. Voitele vuoka. Asettele siihen nuijat limittän (ei päällekkäin). Sivele kahdeksalle nuijalle  1 dl soijaa, käytin makeahkoa tällä kertaa. Ripauta myös hieman suolaa. Soija saa valua vuoan pohjalle. Nostele 230 g purkin  ananaspalat nuijien väleihin ja kaada liemi vuokaan. Pese ja leikkaa pari porkkanaa soiroiksi ja levitä ne vuoan reunoille. Laita vuoka uuniin. Käännä 20 minuutin kuluttua nuijat ja jatka kypsyttämistä toiset 20 minuuttia.
Keitä riisiä runsaassa vedessä sopivan kypsäksi ja valuta riisi. Se saa olla irtonaista. Muistithan laittaa riisiin suolaa.

Meloni-raejuustosalaatti
Huuhtele ja kuivaa  frisee- ja sidesalaattia. Revi ne sekoituskulhoon ja ripauta hieman neitsytoliiviöljyä ja suolaa, sekoita. Kuori pala kurkkua, halkaise se, poista siemenet  ja leikkaa viipaleina salaatille. Sekoita. Kuutioi pala hunajamelonia ja lisää salaatille. Nostele lopuksi pinnalle raejuustoa ja kivettömiä vihreitä oliiveja.

Riisi-banaanijogurttivanukas
Tähän jälkiruokaan sekoitetaan keitetyn riisin joukkoon banaanijogurttia. Nostellaan annosmaljoihin ja kerrosten väliin lisätään soseutettuja vadelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.