lauantai 5. helmikuuta 2011

Bechamel - valkokastike uunilohelle

Kirjolohi ja norjalainen merilohi ovat täsmälleen samanhintaisia. Päädyin kasvatettuun suomalaiseen kirjoloheen. Valmistin sen tavalliseen tapaan uunissa paistamalla, lisukkeeksi lohkoperunoita keittäen ja salaattia. Tänään oli sellainen päivä, että jälkiruokana oli täytekakkua kahvin ja mehun kera.
Tein lohelle bechamel-kastikkeen eli klassisen valkokastikkeen ja postaan nyt vain siitä. Kaiken muun olen postannut usein aikaisemmin hieman eri versioin.

Bechamel eli klassinen valkokastike

5 dl rasvatonta maitoa
puolikas keltasipuli puolitettuna
2 laakerilehteä
12 maustepippuria kokonaisia
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna maustua 10 minuuttia. Siivilöi maito. Mausteet heitetään pois.
50 g voita tai margariinia
3-4 rkl vehnäjauhoja
Sulata voi pannulla, sekoita joukkoon  jauhot. Kypsennä keskilämmöllä sekoittaen kunnes seos on kullankeltaista ja kuplivaa. Kaada maito joukkoon pienissä erissä sekoittaen lisäyksien jälkeen sileäksi. Kun kaikki maito on lisätty, jatka sekoittamista keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Keitä noin minuutin verran.  Mausta suolalla ja jauhetulla  maustepippurilla 
Tämä on hieman erilainen valmistustapa perinteisestä eikä palanut  tai ottanut pohjaan.

3 kommenttia:

  1. No hyvältä kuulostaa, itse tykkään aina kovasti valkokastikkeesta kuten blogini lukijat saattavat jopa muistaa ;)

    VastaaPoista
  2. Klassinen kastike.Itse en kauheasti kastikkeista välitä,mutta kävin läpi muutamia viimeisiä reseptejäsi. Appelsiinisuklaahyytelö kuulostaa herkulliselta ja salanova-salaatti on suosikkejani!

    VastaaPoista
  3. Mausteinen manteli,
    Tämä oli niin helppo valmistaa siihen toiseen tapaan nähden, ei ottanut pohjaan, kuten minulle joskus voi käydä.

    Yaelian,
    Kalan kanssa teen yleensä kylmiä kastikkeita, mutta nyt kun oli pieniä syöjiä päätin valmistaa pehmeän kastikkeen.
    Se appelsiinihyytelö oli hyvää suklaa ja appelsiini sopivat hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.