lauantai 31. heinäkuuta 2010

Vadelma-ricottapiirakka

Leivoin tänään vadelmapiirakan. Päivälliseksi paistoin maksapihvit kerma-sipulikastikkeella ja alkuruokana söimme mozzarellasalaattia, jonka kastikkeessa maistui sopivasti valkosipuli.. Koska olen postannut maksapihveistä aikaisemmin, kerron nyt vadelmapiirakasta. Ricottaa en ole ennen käyttänyt leipomisessa, nyt oli sen vuoro. Piirakasta tuli miedon juustoinen, ricotta sopi mielestäni hyvin. Sen rasvapitoisuus on vain 9%. Sokerin määrä tässä ohjeessa ei myöskään ole suuri. Tosin tomusokerin määrän voi valita tarjoiltaessa oman maun mukaan. Lisäsin tomusokerin vasta siinä vaiheessa, kun piirakka oli tarjoiltavana pöydässä.

Vadelma-ricottapiirakka

125 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 runsas rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Täyte
1 prk (250g) ricottajuustoa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
150 g vadelmia
tomusokeria

Sekoita taikinan ainekset nopeasti sekaisin. Painele taikina voidellun piirakkavuuan tai irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Sekoita kulhossa ricotta, kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi . Pistele haarukalla reikiä piirakkapohjaan. Kaada juustoseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat. Jos haluat lisätä makeutta, siivilöi vadelmille tomusokeria myös tässä vaiheessa. Kypsennä keskitasolla  200-asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siivilöi pinnalle tarjottaessa tomusokeria. Helppo ja nopea piirakka. Vadelmien miedohko maku sopii hyvin pohjan ja täytteen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Rakastan vadelmia ja nythän niitä saa, joten tätä myös teen viikonloppuna.
    Ihania ruokaohjeita sulla...;=)
    Minä ihan tulen joka päivä tarkastamaan, mitä kivaa täältä löytyy...
    Viikonloppuja!

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Tämä on loistavan hyvä piirakka, muistelen vieläkin sitä ja teen uusiksi joku kerta.
    Samoin sinne mukavia herkutteluhetkiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.