keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Pestoperunat ja omenapaistos

Nyt kesällä kasviksista tehty ateria on aina maukasta ja helppoa. Koska kesäperunoiden maku on täyteläinen, ne maistuvat melkein sellaisenaan. Kypsennyksen jälkeen pyörittelin perunat pestokastikkeessa. Hyvä idea hellepäivänä. Tänään kurkistin myös jääkaappiin ja huomasin, että puolikas rahkapurkki pitää laittaa ruuaksi. Olin ostanut omenoita, jotka osoittautuivat koviksi. Ne kypsensin jälkiruokaan. Vähän vielä jotain muutakin kaapista mukaan niin syntyi  omenapaistos.  Ensimmäistä kertaa kokeilein kaurapohjaista Oatly vaniljakastiketta. Pidän kyllä enemmän Flora-vaniljakastikkeesta, mutta Oatly käy vaihtoehtona.

Pestoperunat

Vastakeitetyt perunat kieritellään pestokastikkeessa, käytin Pirkka-vihreää pestoa. Asetellaan annoslautasille salanovasalaattia, tomaattia ja pestoperunoita. Eipä muuta kuin syömään.

Omenapaistos

1/2 prk maitorahkaa
75 g margariinia
1/2 dl suklaatomusokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
Pinnalle
3 omenaa ohuina kuutioina
1/2 dl sokeria
vaniljasokeria
reilusti kanelia
mantelimuruseosta
Tarjoiluun: kermajäätelöä ja Oatly-vaniljakastiketta  
Sekoita kaikki aineet taikinaksi. Levitä voidellun vuuan pohjalle. Kuori ja kuutioi omenat, levitä pohjan päälle. Ripottele sekaan sokeri ja kaneli. Valmista mantelirouheesta murumassa sekoittamalla rasvaa, tomusokeria ja mantelirouhetta. Levitä nokareina omenoille. Kypsennä 180-asteessa noin 30 minuuttia
Annoslautasille ensin viipale kermajäätelöä, omenapaistosta ja lopuksi Oatly-vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.