tiistai 27. heinäkuuta 2010

Mustikkapiirakka

Mehevän pehmeän mustikkapiirakan tein viikonloppuna ja tässä tulee ohje. Tämä poikkeaa aikaisemmin tekemästäni mustikkapiirakasta jonkin verran ja on mielestäni jopa parempi. Tämäkin on nopea ja helppo. Luulisin, että kaurahiutaleet antavat mukavan makulisän tähän piirakkaan.

Mustikkapiirakka

150 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
2 1/3 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl kaurahiutaleita
2 rkl jääkaappikylmää vettä
Täyte
4 dl mustikoita (tuoreita)
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
Nypi taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia jääkaapissa. Painele taikina voideltuun vuokaan ja sen reunoille. Pistele haarukalla pohjaa. Kaada pohjalle mustikat. Sekoita kermaviili, munat ja sokerit. Kaada seos mustikoille. Paista 200-asteessa noin 40 minuuttia, alenna lämpötilaa loppuvaiheessa.
Tarjoa hieman jäähtyneenä tai ihan kylmänä. Piirakka oli minusta parhaimmillaan seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.