sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Miilunpolttajan spagetti

Tämä pasta on perinteinen klassikko. Pekoni on tosiaan hyvä pastan kumppani ja pastahan syntyy aika vaivattomasti. Se on hellepäivänä hyvä vaihtoehto. Aluksi on hyvä nauttia perinteinen vihreäsalaatti, jonka mehukkaat tomaatit avaavat tien pastanautinnolle. Jos et ole vielä kokenut tätä pastaherkkua, tee se nyt. Minulla ei ollut valkoviiniä, joten korvasin sen puristetulla sitruunamehulla.
Jälkiruokana olivat raparperi-mansikat vaniljavaahdossa, mutta siitä myöhemmin.

Miilunpolttajan spagetti

300 g spagettia + 2 tl suolaa
Kastike
1 pussi (170g) amerikanpekonia
1 sipuli
2 rkl puristettua sitruunaa tai valkoviiniä
2 munaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl kermaa
karkeaksi raastettua mustapippuria

Kiehauta vesi + suola isossa kattilassa. Kypsennä spagetti  al denteksi. Samalla aloita kastikkeen tekeminen.
Pilko pekoni pannulle, kun se on kuullottunut ja rasva sulaa, lisää joukkoon silputtu sipuli. Kypsennä pekonia ja sipulia keskilämmöllä. Lorauta joukkoon sitruunanmehu (valkoviini) ja kiehauta.  Sekoita kulhossa yhteen kevyesti vatkatut munat, parmesaani ja kerma sekä mustapippuri. Kumoa pasta lävikköön. Kaada pasta pekonipannulle, lisää hieman mustapippuria. Sekoita joukkoon muna-kermaseos ja anna pastan tasaantua minuutti kuumalla levyllä. Ripota annosten pinnalle parmesaaniraastetta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.