sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Sinapilla kuorrutettu kinkku-jauhelihamureke

Eilen ennen jälkiruokaa, mausteisia päärynöitä, söimme herkullista ja suussasulavaa lihamureketta. Jauhelihamurekkeen saa uuden erilaiseksi pienin muutoksin.  Savustetun kinkun lisääminen  toi mukavan maun klassiseen murekkeeseen. Eikä unohtaa kannata sinappiakaan, se sopi oikein hyvin.

Sinapilla kuorrutettu kinkku-jauhelihamureke (3 annosta)

70 g  saunapalvikinkkua
400 g naudanpaistijauhelihaa
suolaa, valkopippuria
ripaus inkivääriä
1 muna
3 rkl maissisuurimoita (polenta)
1 1/2 dl ruokakermaa
Pinnalle
2 rkl sinappia (Maille)
3 rkl korppujauhoja



Silppua kinkku ja lisää jauhelihaan. Lisää mausteet, muna ja maissisuurimot. Ja viimeisenä ruokakerma.
Muotoile taikina pötköksi voideltuun uunivuokaan. Voitele sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauhot. Kypsennä 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Samalla kertaa kypsensin uunissa perunalohkot. Lohkojen mausteet suola, valkopippuri, paprikajauhe ja lopuksi oliiviöljyä mukaan sekoittaen.
Salaattina - jääsalaattia, rucolaa, vihreitä kivettömiä oliiveja, tomaattia ja persiljaa, Kastike oliiviöljy/balsamico.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.