sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Perinteikästä sunnuntairuokaa

Kalevalanpäivänä sopi perinteinen ruoka. Ruoka, jonka nimikin viittaa Karjalaan Kalevalan laulumaille.
Olen valmistanut karjalanpaistia ennenkin, mutta nyt en heti löytänyt olenko postannut sen ohjetta tänne.
Mozzarella-tomaattisalaatti, karjalanpaisti ja mansikka-punaherukkatrifle tässä järjestyksessä eteni tämänpäivän lounas.

Karjalanpaisti

800 g nautaa ja sikaa paloina
maustepippuria jauhettuna, suolaa
oliiviöljyä
1 iso  sipuli
1 iso porkkana
300 g lanttua
10 kpl kokonnaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
suolaa
n. 5 dl vettä
4 rkl ohrakasta

Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.  Kuumenna oliiviöljy pannulla. Ruskista lihat kahdessa erässä pannulla, ripottele lihoille maustepippuria jauheena ja suolaa. Nosta lihat uunivuokaan .Huuhtele pannun kautta vettä vuokaan.  Kuori ja lohko sipuli ja lanttupala.  Pese  ja lohko porkkana. Lisää juurekset vuokaan ja sekoita lihojen joukkoon. Ripota mukaan maustepippurit ja laakerilehdet.. Lisää hieman suolaa.  Lientä saa olla sen verran, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä kannen alla 175-asteessa noin 1,5 tuntia. Suurusta ohrakkaalla aivan kypsymisen loppuminuuteilla.
Tarjosin karjalanpaistin keitettyjen perunalohkojen kanssa. Alkusalaattina  oli tomaatti-mozzarella salaatti, jossa mukana rapeaa vihreää salaatti ja kevätsipulia.

Mansikka-punaherukkatrilfle jälkiruokana. Turkkilainen luomujugurtti naturel ja vaahdotettu vaniljakastike, juokseva hunaja ja  vaniljasokeri sekoitetaan. Kootaan kerroksittain annosmaljoihin  piparkakkumurustetta, marjoja ja jugurttivaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.