maanantai 25. tammikuuta 2010

Broileria uunivvuuassa

Ruoka on jokapäiväistä murkinaa. Oletettavasti jokaisessa kodissa valmistetaan sitä päivittäin joko pitemmän kaavan mukaan tai sitten valmiina eineksinä vain lämmittäen. Valmistan mielelläni ruuan itse ellei ole aivan hirmuinen kiire ja aika vähissä. Onneksi niin on harvoin. Tänne kirjautuvat ruokamme eivät ole mitään erikoisia ja etnisiä, vaan aivan tavallista ruokaa. Sitä joka makuumme sopii. Näin tänäänkin yksinkertaista, mutta niin hyvää.

Broilerivuokaa uunissa


3 kpl broilerinkoipea naturel
1 prk (227 gr) ananasta paloina
1 dl Kikkoman soijakastiketta naturel
2 porkkanaa

Kuori ja suikaloi porkkanat. Laita broilerinkoivet uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kaada koiville soijakastike ja ananas liemineen.  Lisää mukaan porkkanasuikaleet vuuan reunoille.  Kypsennä broileria 200-asteessa puoli tuntia. Käännä broilerinkoivet nahkapuoli ylöspäin ja jatka kypsentämistä puolisen tuntia.
Jos pinta ruskistuu liikaa laita päälle leivinpaperi.
Keitä lisukkeeksi riisiä.  Nostele annoslautasille riisi, broilerinkoipi, ananaspalat ja porkkanasuikaleet . Lisäsin vielä kurkkutikkuja mukaan.  Basilika-tomaattisalaatti on raikas alkusalaatti..

2 kommenttia:

  1. tämä ruoka on aina ainakin minun mieleen ja syntyy vaivatta :) hyvältä näyttää tässäkin teillä lautasella.

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää ja vaivatonta. Soija saa maut hyvin esiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.