keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Paneroidut broilerifileet vuohenjuustogratinoinnilla

Loppiaispäivälliseksi kevyt broilerifilee maistui pakkasen paukkuessa ulkona. Hunajameloni  ja vuohenjuusto antoivat makeuden  sekä  mehevän juustonaromin  pääruokaan.. Tuumasta toimeen, näin se syntyi. Taas yksi kiemura oli matkassa, uuden kameran säädöt eivät olleet oikeat lähikuvaukseen, joten nyt ei auta kuin tyytyä tähän kuvaan. Seuraavalla kerralla parempi kuva. Mutta ruoka oli hyvää.

Paneroidut broilerifileet vuohenjuustogratinoinnilla 


4 maustamatonta broilerinfilettä
1 kananmuna + 2 rkl vettä
korppujauhoja + hieman vehnäjauhoja
2 tl ruususuolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
oliiviöljyä
vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa

Nuiji fileet tasapaksuiksi. Sekoita kananmunaan vesi. Sekoita korppu- ja vehmäjauhot.Sekoita mukaan mausteet. Kuumenna öljy pannulla, pienennä lämpö seiskaan.  Kastele fileet kananmunaan ja kierittele jauhoseoksessa. Kypsennä pannulla molemmin puolin  noin 3-5 minuuttia.  Nosta fileet uunivuokaan. Leikkaa fileiden päälle vuohenjuustokiekot.  Siirrä gratinoitumaan uunin 220-asteeseen (kiertoilma) , kunnes juusto on täysin sulaa - noin 10-minuuttia. Ripottele fileille tuoretta basilikaa. Fileiden seuraksi keitetty riisi, hunajameloniviipaleet ja vihreät herneet.

Jälkiruuaksi kypsensin uunissa omenakaurapaistoksen, jonka seuraksi sopi vaniljakastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.