sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Piparkakkupullakierteet


En leiponut piparkakkuja jouluksi. Ostin paketin ohuita ja rapeita Annan piparkakkuja. Ne riittivät aivan hyvin pyhien ajaksi ja vieläkin on vähän jäljellä. Varuilta ostin Myllyn Paras piparkakkutaikinaa pakasteeseen, jos sattuisi tarvetta piparkakuille. Ei sattunut.  Päätin käyttää taikinan pois, että en löydä sitä kesällä juhannusaattona pakasteesta. Tämä ei ole oma keksintöni. Jossain näin tai luin, että taikinan voisi kaulia  kierrepullien sisään.
Innostuin  uudenvuodenaattona ajatuksesta ja  hain hiivapalan lähikaupasta. Tein hieman löysän pullataikinan niinkuin kierrepullille, korvapuusteille ja pikkupullille tavataan tehdä. Kohotin, kuten kuuluu. Kaulin  noin 30x60 taikinalevyn. Piparitaikina oli saanut sulaa puolisen tuntia huoneen lämmössä ja kaulin sen ohueksi. Nostin  taikinalevylle ja rullasin. Leikkasin  2-3 senttisiksi.  Paistoin 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Olivatpa hyviä. Pipari maistui juuri sopivasti. Kaksi kärpästä yhtäaikaa pulla ja pipari. Helppoa.

Yksinkertainen on hyvää, totesin, kun söin jälkiruuaksi omenalohkoja  ja Valion arkijuustotikkuja. Rasvaa oli 24%, mutta juustohan ei maistu juustolta ellei siinä ole rasvaa.  Tällaista herkkua tänään illalla joulumässäilyjen jälkeen. Tästä herkusta ei ole kuvaa, mutta voitte kuvitella miltä näyttävät omenalohkot ja sormenpaksuiset juustotikut.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.