torstai 29. tammikuuta 2009

Lämmin pekoni-munakokkelisalaatti ja hedelmäsalaatti

Työpäivän jälkeen oli kova nälkä. Se sekoitti alkuperäiset suunnitelmat pastan teosta. Päätinkin selvitytyä hieman nopeammalla tempolla. No en tiedä menikö aikaa kuitenkin yhtä kauan, kun vaihdoin pastan salaatin tekoon. Salaatissahan saa repiä ja pilkkoa. Tässä salaatissa oli myös kypsyttämistä. Jälkiruokana oli myös salaatti. Hedelmäsalaatti syntyi hetken inspiraationa. Kuten myös tämä lämmin pekoni-munasalaattikin.

Lämmin pekoni-munakokkelisalaatti

150 g amerikanpekonia
4 munaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa
Paloittele pekoni muutaman sentin siivuiksi ja paista rapeaksi kuumalla pannulla. Nosta talouspaperin päälle, johon valuu ylimääräinen rasva. Riko munat ja sekoita joukkoon maito ja hieman sormisuolaa. Paista seos kokkeliksi pannulla, jossa pekoni oli juuri paistettu. Vedä seosta lastalla, jotta se hyytyy kauttaaltaan muttei ruskistu.




salaattia
kurkkua
vihreää paprikaa
appelsiinia
mustapippuria
Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti annoslautasille. Kuori kurkku, poista siemenet ja pilko. Pese paprika ja leikkaa suikaleiksi. Kuori appelsiini ja leikkaa paloiksi.
Kokoa salaatti, nosta kurkku, paprikat ja appelsiinipalat salaatille. Ripottele pinnalle mustapippuria. Nosta salaatin reunoille pekoniviipaleet ja kokoa keskelle munakokkeli.
Nauti ohraleivän kera. Tämä salaatti oli makoisan ruokaisa. Pekonin takia salaattiin ei tarvita kastiketta.

Hedelmäsalaatti

appelsiinia
banaania
maitosuklaata
vaniljakastiketta

Kuori ja pilko appelsiinit. Leikkaa banaanit viipaleiksi. Aseta hedelmäpalat annoskulhoihin. Leikkaa maitosuklaa pieniksi paloiksi ja ripottele hedelmien päälle. Kaada joukkoon Flora-vaniljakastiketta. Nauti. Tämä oli nopea ja hyvä jälkiruoka.

6 kommenttia:

  1. Oi suklaata hedelmäsalaatissa! Nyt alkoi tehdä suklaata mieli!

    VastaaPoista
  2. Mistä saa 150g amerikanpekonipaketteja? Vai onko niiden koko pienentynyt.. olen järkyttynyt, jos asia tosiaan näin on. Hinta on kuitenkin sama todennäköisesti.
    -Jokke-

    VastaaPoista
  3. Ei saisi näyttää noin ihania kuvia!
    Tuli heti nälkä! Hyviä reseptejä myös. Silloin harvoin kun paistan pekonia, käädäv hiukan jäähtyneen rasvan pannusta tyhjiin munakennon kupukoihin. Kun ne ovat jähmettyneet, säilön ne muovipussissa pakastimeen. Sieltä on helppo plopata hiukan pekonin makua perunoihin ym. Samoin säilön tuore-yrtti-jääplumpseja.

    VastaaPoista
  4. sooloilija,
    Suklaa sopii hyvin appelsini ja banaani kanssa.

    Jokke,
    Anteeksi vaan, kirjoitin aivan ulkomuistista eikä pekonipussi ollut koneen vieressä, vaan roskiksessa. Se määrä mikä pussissa on saa paistaa tai sitten vähemmän. Aivan mielesi mukaan, salaatissa ei ole turhan nuukaa minkä verran kutakin osasta laittaa.

    VastaaPoista
  5. utukka,
    Hyviä vinkkejä, varsinkin tuo tuoreyrttijääpalat.
    Talletan muistiin. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.