Sillitartar ja uuniperunat

200 g matjessilliä
1 punasipuli
3 rkl pieniä kapriksia
2 prk smetanaa
1 prk kermaviiliä
3 tl sokeria
1 dl tillisilppua
Silppua kovaksi keitetyt munat. Huuhdo nopeasti sillifileet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua kaprikset. Vaahdota smetana. Sekoita kaikki aineet yhteen. Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.

päälle sillitartaria. Lisänä sopii vihreä salaatti.
Puolukkakiisseli


2 1/2 rkl perunajauhoja
2 dl pakastepuolukoita
3/4 dl sokeria tai 1/2 dl hedelmäsokeria
ripaus kardemummaa
Mittaa kattilaan kylmä mehu. Minulla oli sekä ananas- että appelsiinimehua, jotka sekoitin. Lisää joukkoon perunajauhot sekoittaen. Kuumenna sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Sekoita sokeri ja kardemumma puolukoiden joukkoon. Siirrä kattila levyltä ja lisää kiisseliin puolukkaseos. Annostele tarjoilukulhoihin ja anna jäähtyä. Tarjoa kermavaahdon kera.
tosi hyvältä kuulostaa tuo silliherkku!
VastaaPoistaJuu se onhyvää myös ruisleivällä ja vohvelilla. Tänään maisteltiin nekin versiot.
VastaaPoista