Omenarisotto

1 omena kuutioituna
puolikas kanaliemikuutiosta
5 dl vettä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
tilkka omenaviinietikkaa
ripaus suolaa ja valkopippuria
n 4 rkl parmesaanijuustoa raasteena
Kiehauta kanaliemi kuutiosta. Kuullota sipulia, omenaa ja riisiä muutama minuutti miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää omenaviinietikka ja kiehauta. Lisää kanalientä desi kerrallaan. Sekoita ja lisää nestettä vähitellen sekoittaen, kun neste on imeytynyt riisiin. Kypsennä riisi näin al denteksi.
Mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Raasta joukkoon parmesaanijuusto.
Jauhelihapihvit
400 g jauhelihaa, suolaa, maustepippuria, paprikajauhetta, kananmuna ja tilkka kermaa. Sekoita kaikki ainekset jauhelihataikinaksi. Muodosta pyöreitä pihvejä ja paista kypsiksi öljyssä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.