lauantai 8. marraskuuta 2008

Pippurilla maustetut uuniomenat

Tänään oli kalaa, nieriää, pääruokana, mutta kerron nyt jälkiruuasta, myöhemmin kalaruuasta.
Minulla on muutama Tina Nordströmin keittokirja ja olin aikoinaan tämän tv-kokin kokkausohjelmien uskollinen katsoja. Selailin herkullisia ohjeita ja pysähdyin näiden uuniomenoiden kohdalle. En ole aikaisemmin valmistanut näitä ja nytkin muuntelin hieman ohjetta. Omenamehua minulla ei ollut, joten puristin mehun appelsiineista, hieman sitruunamehua joukkoon.

Pippurilla maustetut uuniomenat
4 kiinteää hapanta omenaa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria, laitoin vajaa desin
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia rosepippureita, murskasin musta-, rose- ja viherpippuria
1 vaniljatanko, käytin 2 tl vaniljasokeria
3 dl omenamehua, käytin kahden appelsiinin ja puolikkaan sitruunan mehut + hieman vettä





Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen ja työnnä uuniin valurautapannu. Kuumenna pannu todella hyvin. Kuori omenat ja voitele ne voilla. Pyörittele ne sokerissa ja nosta kuumaan valurautapannuun. Työnnä pannu uuniin ja paista omenoita 10 minuuttia.
Murskaa pippuriseos (musta-, viher- ja rose) morttelissa. Kaada vaniljalla maustettu appelsiinimehu omenoille, (jos käytätä vaniljatankoja, nosta puolikkaat omenoiden päälle). Ripottele päälle pippurimurska. Paista omenoita vielä 15-20 minuuttia. Valele niitä paiston aikana useita kertoja liemellä. Testaa kypsyys tikulla.







Tarjosin omenat mascarpone-tomusokerivaahdon kera. Kaada omenoiden päälle lämmin appelsiini(omena)liemi.
Lämpimät omenat voi tarjota myös vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Luulen, että mascarponevaahto on noista lisukkeista paras näiden uuniomenoiden seuralainen. Tomusokerilla makeutettuna se sopii hyvin mausteisten omenien kanssa.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen, toteutettava ohje. Tina on symppis. Vieläkin tulee aina joku arkiaamupäivä hänen kokkausohjelmansa, usein vain jää näkemättä.

    VastaaPoista
  2. Minä en ole huomannutkaan, että Tinan ohjelmia tulee vielä. Täytyypä katsoa ohjelmistot vähän tarkemmin.

    VastaaPoista
  3. Ihanalta kuulostava jälkiruoka! Mínäkin seurasin Suomessa pirteän Tinan ohjelmaa, siinä oli aina hyviä ohjeita.

    VastaaPoista
  4. yaelian,
    samoin pidin myös Tinasta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.