Artisokkasalaatti ja paahtoleipää
Puolikas kurkku kuorittuna ja kuutioitunaPurkki artisokansydämiä suolaliemessä lohkottuina
4 pienehköä kotimaista tomaattia palottuna
10 kivetöntä vihreää oliivia puolitettuna
1 punasipuli silputtuna
Ainekset pienitään kulhoon, päälle ripotellaan Maldon suolaa ja jauhetaan mustapippuria. Pirskotellaan hyvää neitsytoliiviöljyä ja ripaukset punaista balsamicoa. Sekoitetaan ja ainekset nostetaan tarjoiluastiaan. Päälle revitään pehmeälehtistä salaattia.
Paahtoleiväksi käytin vaaleaa vuokaleipää. Viipaleille vuohenjuustokiekkoja ja ripaus hunajaa ja osan leivistä sivelin valkosipulilla ja oliiviöljyllä päälle abbenzeller-juustoraastetta.Paahdoin uunin grillissä 250-asteessa ja epäonnekseni hieman liian pitkään, 2-3 minuuttia olisi riittänyt.
Salaatit ovat suosikkiruokaamme. Tämä salaatti oli hyvää, säilötty artisokka sopii salaattiin erittäin hyvin.
Mansikat rahkakastikkeessa
Sulata pakastemansikat microssa, saavat jäädä hieman kohmeisiksi.Sekoita vaniljarahka sileäksi ja lisää joukkoon Flora-vaniljakastiketta. Vatkaa kuohkeaksi.
Nosta mansikat annoslautasille. Aseta vaniljarahkakastike mansikoiden vierelle. Nauti.
Olipa hyvän näköinen ateria:) Salaatit ovat minunkin lempiruokaa.
VastaaPoistaSama täällä pidän salaattiaterioista.
VastaaPoista