Minulla on muutama Tina Nordströmin keittokirja ja olin aikoinaan tämän tv-kokin kokkausohjelmien uskollinen katsoja. Selailin herkullisia ohjeita ja pysähdyin näiden uuniomenoiden kohdalle. En ole aikaisemmin valmistanut näitä ja nytkin muuntelin hieman ohjetta. Omenamehua minulla ei ollut, joten puristin mehun appelsiineista, hieman sitruunamehua joukkoon.
Pippurilla maustetut uuniomenat

100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria, laitoin vajaa desin
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia rosepippureita, murskasin musta-, rose- ja viherpippuria
1 vaniljatanko, käytin 2 tl vaniljasokeria
3 dl omenamehua, käytin kahden appelsiinin ja puolikkaan sitruunan mehut + hieman vettä

Murskaa pippuriseos (musta-, viher- ja rose) morttelissa. Kaada vaniljalla maustettu appelsiinimehu omenoille, (jos käytätä vaniljatankoja, nosta puolikkaat omenoiden päälle). Ripottele päälle pippurimurska. Paista omenoita vielä 15-20 minuuttia. Valele niitä paiston aikana useita kertoja liemellä. Testaa kypsyys tikulla.

Lämpimät omenat voi tarjota myös vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Luulen, että mascarponevaahto on noista lisukkeista paras näiden uuniomenoiden seuralainen. Tomusokerilla makeutettuna se sopii hyvin mausteisten omenien kanssa.
Mielenkiintoinen, toteutettava ohje. Tina on symppis. Vieläkin tulee aina joku arkiaamupäivä hänen kokkausohjelmansa, usein vain jää näkemättä.
VastaaPoistaMinä en ole huomannutkaan, että Tinan ohjelmia tulee vielä. Täytyypä katsoa ohjelmistot vähän tarkemmin.
VastaaPoistaIhanalta kuulostava jälkiruoka! Mínäkin seurasin Suomessa pirteän Tinan ohjelmaa, siinä oli aina hyviä ohjeita.
VastaaPoistayaelian,
VastaaPoistasamoin pidin myös Tinasta