sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Perunatimbaali ja jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit vähärasvaisesta naudanjauhelihasta on meillä ruokien kärkilistalla. Niitä siis nautittiin tänään. Jauhelihapihvien seuraksi valmistin juusto-perunatimbaalin, jota ei kovin usein tule tehtyä.

Juusto-perunatimbaali

6-8 perunaa
100 g mustaleimajuustoa raasteena
1,5 dl ruokakermaa 10%:sta
timjamia

Keitä kuoritut perunat melkein kypsiksi. Kaada vesi pois ja paloittele hieman jäähtyneet perunat kuutioiksi. Laita takaisin kattilaan, lisää kerma, juustoraaste ja timjami. Hauduta kunnes neste on imeytynyt hieman ja juusto sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.



Jauhelihapihvit
Vähärasvaista naudanpaistijauhelihaa, kananmunaa, tilkka ruokakermaa, ruiskorppujauhoja, maustepippuria reilusti ja suolaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja muodostele pihvit. Paista öljy-voiseoksessa kypsiksi.


Kuullotettu sipulilisäke
Leikkaa keltasipuli ohuiksi renkaiksi ja kuullota kypsäksi voissa.
Salaatti
Pehmeää lehtisalaattia, kuorittua kurkkua, ripaus neitsytoliiviöljyä, päälle Creme Bonjour oliivituorejuustopaloja ja tomaattilohkoja. Bonjourin salaattijuustot ovat hyviä, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.